CRYPTOLOCKER


Under förra året skedde över 100 000 nätattacker från främmande makt, enligt nyligen släppt information från FRA. När även regeringen nämner att det finns brister hos svenska företags IT-säkerhet så drar nog de flesta öronen åt sig. Många svenska företag säger sig idag ha bra koll på säkerheten, men det har visar sig upprepat att det många gånger inte är fallet.

Traditionella antiviruslösningar är effektiva i att blockera känd skadlig kod genom att använda detekteringstekniker som baseras på signaturindex och heuristiska algoritmer. De är däremot inte effektiva mot zero-day-attacker samt riktade attacker, som syftar till att dra nytta av den skadliga kodens ”gyllene tillfälle” genom verktyg, taktik, tekniker och skadliga förfaranden (TTP).

Det ”gyllene tillfället” breddas allt mer, och denna breddning utnyttjas av hackare för att infektera företag genom virus, Ransomware, trojaner och andra typer av avancerad skadlig kod och riktade attacker.

Vår säkerhetslösning fungearar mycket effektivt på ovanstående typer av attacker där vi erbjuder en EDR-tjänst (Endpoint Detection and Response) som noggrant kan klassificera varje program som körs i organisationen, vilket gör att endast betrodda åtgärder kan utföras.

Vår lösning bygger på en säkerhetsmodell baserad på tre principer: kontinuerlig övervakning av alla program på företagets servrar och arbetsstationer, automatisk klassificering av endpointprocesser med hjälp av big data och maskininlärningstekniker i en molnbaserad plattform, samt möjligheten att om en process inte automatiskt klassificeras får en fackman analysera beteendet på djupet.

System såsom Windows XP, som inte längre stöds av utvecklare och är därför blir ouppdaterade och sårbara, blir ett lätt byte för zero-day och den nya generationen attacker.Dessutom utnyttjas sårbarheter i program som Java, Adobe, Microsoft Office och webbläsare till 90 procent av skadlig kod. Modulen för att skydda sårbarheter i vår lösning använder kontextuella och beteenderegler för att säkerställa att företag kan arbeta i en säker miljö, även om de har system som inte uppdaterats.

TEKNISKA KRAV:
Webbkonsol (för övervakning)
– Internetuppkoppling
– Internet Explorer 7.0 eller senare
– Firefox 3.0 eller senare
– Google Chrome 2.0 eller senare
Agent
– Operativsystem (arbetsstationer): Windows XP SP2 och
senare, Vista, Windows 7, 8 & 8.1
– Operativsystem (servrar): Windows 2003 Server, Windows
2008, Windows Server 2012
– Internetuppkoppling (direkt eller via proxy)
Supporteras delvis (endast EPP): –
Linux, MAC OS X och Android

Kontakta oss idag för en offert ring 08-50 25 53 00 eller skicka ett mail till order@thatsit.se